aktuality

.

 

TANEC A PERFORMANCE NA FLOŘE

Divadelní Flora je respektovaná pro svou podporu performativního umění a tance. V rámci linie Visegrad Performing Arts již od roku 2012 představuje nejvýraznější umělecké osobnosti visegrádského regionu.

 Letos se festivaloví návštěvníci mohou těšit na svérázné polské performerky Magdalenu Tuku a Anitu Wach, které přivezou představení inspirované wrestlingem – jmenuje se Fight, Fight, That's All We Can Do. Choreografka a performerka Réka Szabó patří mezi nejvýraznější umělkyně současné maďarské scény – její sólové představení Apropos je osobní zpovědí vyzrálé ženy a zaujme diváka, kterému byla blízká např. tvorba Charlotty Öfverholm, našeho významného hosta z předchozích ročníků. Slovenskou scénu letos zastupuje mezinárodní projekt Edge. Silné osobní zpovědi bývalých tanečníků a herců, z nichž jsou dnes zasloužilí důchodci, uvidíme v originálním jevištním tvaru režisérky Petry Tejnorové.

Pro tanec a performing arts Divadelní Flora tradičně vyhrazuje prostory Divadla K3 na univerzitním Konviktu a klubu S-Cube. Tentokrát se však v programu objevují i výjimky - v historickém centru města mohou diváci spatřit choreografku Věru Ondrašíkovou s kolektivem spřízněných tanečníků. Site-specific projekt zvaný Spaces Translations je sérií krátkých choreografií inspirovaných časem. Osmnáctý ročník Flory zavítá rovněž do prostor nové scény Divadla na cucky ve Wurmově ulici. Domácí soubor si přizval ke spolupráci jedno z nejvýraznějších těles české divadelní scény – skupinu Handa Gote. Společný projekt nazvaný Mlčení letošní festival odstartuje. Na stejném jevišti se pak chystá další světová premiéra: Audiovizuální performance Sayat Nova vytvoří mexická performerka Cristina Maldonado ve spolupráci s francouzskou zpěvačkou Laurine Koenig a německým hudebníkem Marcusem Beuterem.

 


všechny aktuality | home

.

  Divadlo Konvikt Statutární město Olomouc Olomoucký kraj Ministerstvo kultury Moravské divadlo Olomouc Česká televize