aktuality

Příběh Jana Žůrka

Můj divadelně florový příběh začal před deseti lety. Tehdy sestávala redakce festivalového zpravodaje výhradně ze studentů divadelní vědy a já tam byl přizván do týmu, byť jsem studoval filozofii a tělocvik. Šéfredaktorem zpravodaje byl Petr Klarin Klár a společně s ním jsem dělal také svůj vůbec první rozhovor – zpovídali jsme věhlasnou Soňu Červenou.



Následující tři roky jsem byl pravidelně součástí týmu, který festival reflektoval. Petr Nerušil mě pak oslovil, abych se podílel na dramaturgii a produkci. Festivalový tým začal růst, přibyl třeba Michal Blažíček, Vláďa Foret, Honza Plíhal a později Martin Hamouz se Zdeňkem Vévodou. A naše občanské sdružení Divadlo Konvikt (dnes DW7, o.p.s.) se stalo hlavním pořadatelem festivalu.

18. narozeniny Divadelní Flory jsme už slavili v našem novém sídle na Wurmovce. Festival je nyní jasným vrcholem naší sezóny, ovšem aktivit je spousta po celý rok. Mám pocit, jako by ten příběh teprve začínal.

Jan Žůrek


všechny aktuality | home


  Divadlo Konvikt     Statutární město Olomouc     Ministerstvo kultury     Moravské divadlo OlomoucOlomoucký kraj     Česká televize