ČT 22. 5. 2008


13.00Konvikt / divadelní sál
Ji Eun Lee / KOR
ANGELS AND DEMONS
> www.divadloponec.cz
Konfrontace s našimi vnitřními démony
a taneční meditace o tom, jak jim čelit...
choreografieJi Eun Lee
hudbaCollage
tančíJana Burkiewiczová
Hana Kalousková
Martina Lacová
Karolína Párová
světelný designJi Eun Lee
Vladimír Burian
premiéra16. 1. 2008

Uvnitř každého z nás žije nespočet kontroverzních osobností. Ve své choreografii chci ukázat tyto skryté duše a jednotlivce, kteří podléhají jejich hlasům. Jsou to naše vzpomínky na minulost, které vytvářejí tuto ilustrativní směsici citů a charakterů a já věřím, že právě zde spolu koexistují dobro a zlo… O „andělích a démonech“ skrytých v nás dobře víme. Zda-li se však budeme s našimi démony konfrontovat, je na každém z nás. Já jsem se rozhodla svým démonům čelit.

Ji Eun Lee

Ji Eun Lee
Tanečnice a choreografka je absolventkou jihokorejské univerzity Hanyang.
V roce 2004 obsadila 1. místo v celonárodní soutěži mladých profesionálních tanečníků, kterou pořádá korejská Taneční asociace a ve stejném roce vyhrála celonárodní taneční soutěž, pořádanou organizací Tanec a lidé.
Jako interpretka působila v tanečním souboru Kim Bock Hee Dance Company pod vedením významných korejských choreografek Kim Bock Hee a Son Kwan Jung.
Její první choreografie s názvem Nedostatek byla uvedena na korejsko-japonském festivalu v Soulu a Tokiu. Díky stipendiu od vzdělávací nadace Kwanjeong momentálně studuje choreografii na taneční katedře HAMU.
Její choreografie Objekty a zrnka (premiéra 11. 2. 2007 v Divadle DISK) byla uvedena na České taneční platformě 2007, na festivalech DIVADELNÍ FLORA, Tanec Ostrava, Baletní léto (Ladek Zdroj, Polsko) a na Fringe festivalu v Edinburghu, kde byla vřele přijata publikem i kritikou.
Se svou kratší choreografií The Second Silence obsadila loni v listopadu 3. místo v soutěži „Das beste deutsche Tanzsolo“ na 17. ročníku přehlídky Euroscene v Lipsku.
Od letošního roku pracuje jako asistentka choreografie v Londýně.